Міністр переконаний, що це дасть додаткові надходження до бюджету / Фото УНІАН

Про це повідомив у ході засідання уряду міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Читайте такожКабмін виділив 93,6 млн гривень на вирішення проблем у зоні відчуження

«Ми пропонуємо запровадити понижуючий коефіцієнт (0,15 - УНІАН) на оренду держмайна, розміщеного в зоні. Це, з одного боку, дасть додаткові надходження до бюджету, оскільки таких надходжень зараз немає. З іншого боку, витрати на утримання цього майна перейдуть з видатків держбюджету у витрати орендарів», - сказав він.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 25 жовтня Семерак повідомив, що китайські компанії CCEC і GCL готові інвестувати більш як 1 млрд дол. упродовж 2017-2018 років у проекти з розвитку сонячної енергетики в зоні відчуження навколо Чорнобильської АЕС.

Наприкінці серпня Держагентство з управління зоною повідомило про намір передати в оренду 3,38 га землі на 49 років під будівництво сонячної електростанції. Вартість об'єкта оренди без урахування ПДВ становитиме 6,2 млн грн. Після цього агентство опублікувало презентацію розробки проекту будівництва сонячних електростанцій у Чорнобильській зоні Chornobyl Solar в 10-кілометровій зоні АЕС на площі 2,5 тис. га.

Згідно з презентаційними матеріалами, будувати сонячні електростанції планується в 10-кілометровій зоні в напрямку на південь від Чорнобильської АЕС. Готуються для будівництва ділянки, розташовані поблизу доріг і ліній електропередач. Сонячне випромінювання на території становить 1300 кВт-год на 1 кв. м. Зазначається, що до існуючої інфраструктури можна підключити 200 МВт генеруючих потужностей. При вкладанні коштів у розширення інфраструктури потужності підключення можна збільшити до 1200 МВт.