Штормова небезпека / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосував 251 народний депутат із 342, зареєстрованих у сесійній залі.

Законом передбачається ратифікувати угоду між Кабінетом міністрів України та урядом Чорногорії про співробітництво в галузі захисту від природних та інших катастроф, учинену 13 червня 2013 року в м. Києві. Угода набирає чинності з дати отримання дипломатичними каналами останнього письмового повідомлення про виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання нею чинності.

Співробітництво між сторонами включає: обмін науковими, технічними знаннями та професійним досвідом у галузі захисту від катастроф; навчання та підготовку персоналу, який бере участь у заходах захисту та аварійно-рятувальних операціях; розробку і виробництво захисного та рятувального спорядження.

Відео дня

Також угодою передбачено взаємне сповіщення про небезпеку виникнення катастроф та їх наслідки, допомогу в разі виникнення природних чи інших катастроф у сфері захисту та рятування, а також ліквідації їх наслідків.

Допомога у разі катастрофи може надаватися шляхом розгортання команд із надання допомоги, експертів, а також шляхом надання захисного й рятувального спорядження, засобів допомоги.

У випадку виникнення катастрофи сторони застосовують спрощені процедури щодо тимчасового ввезення, вивезення та транспортування обладнання та засобів допомоги через державний кордон.

Цю угоду укладено на невизначений термін.