Таким чином суд задовольнив звернення прокуратури /  Фото УНІАН

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Львівської області.

«10 листопада 20016 року постановою Львівського окружного адміністративного суду вимоги прокуратури області задоволено, а саме зобов’язано виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно вжити заходів до припинення вивезення ЛКП «Збиранка» відходів на Грибовицьке сміттєзвалище та припинення його подальшої експлуатації»,- йдеться в повідомленні.

У провадженні Львівського окружного адміністративного суду з липня 2016 року перебувала справа за позовною заявою прокуратури області до міського голови м. Львова та виконавчого комітету Львівської міської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов’язання до вчинення дій.

Відео дня

«Підставами для звернення прокурора до суду слугувало тривале не вирішення відповідачами проблеми, пов’язаної із незаконним вивезенням та захороненням твердих побутових відході на полігоні поблизу с. Великі Грибовичі, невжиттям належних заходів щодо пошуку і відведення належними розпорядниками земельних ділянок, які можуть бути придатні для розміщення нового полігону для прийняття, переробки та захороненням ТВП, а також будівництва спеціалізованого заводу з їх переробки»,- зазначили в прокуратурі.

Читайте такожСміттєвий колапс у Львові продовжується: люди скаржаться на переповнені баки (фото)

В той же час, цей же суд відмовив прокуратурі у визнанні протиправною бездіяльності щодо незакриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації та вибору земельної ділянки для створення нового полігону та будівництва на ній сміттєпереробного заводу, тощо.

«З огляду на це, після отримання повного тексту постанови прокуратурою, за наявності підстав, буде прийнято рішення щодо її оскарження»,- додали у відомстві.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова спалахнула масштабна пожежа. В ході гасіння стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників і еколог Львівського комунального підприємства ”Збиранка”. 31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайдено.

Підозру у службовій недбалості, що призвела до загибелі людей на сміттєзвалищі, було оголошено директору ЛКП «Збиранка», його заступнику, а також начальнику полігону твердих побутових відходів (Грибовицьке сміттєзвалище).