грибовичский полігон звалище сміття львів / Фото УНІАН

Львівський адмінсуд підтримав позицію прокуратури і зобов'язав виконавчий комітет Львівської міськради припинити діяльність Грибовицькому звалища, повідомляє "112 Україна" з посиланням на прес-службу прокуратури області.

"У провадженні Львівського окружного адміністративного суду з липня 2016 року перебувала справа за позовом прокуратури області до мера Львова та виконавчому комітету Львівської міської ради про визнання протиправною бездіяльності та зобов'язання вчинення дій", - сказано в повідомленні.

Зазначається, що підставами для звернення прокурора до суду стало тривале не рішення відповідачами проблеми, пов'язаної з незаконним вивезенням та захороненням твердих побутових відходів на полігоні поблизу с. Великі Грибовичі, невжиття належних заходів щодо пошуку і відведення належними розпорядниками земельних ділянок, які можуть бути придатними для розміщення нового полігону для приймання, переробки та похованням ТПП, а також будівництва спеціалізованого заводу по їх переробці.

Відео дня

Читайте такожСлідство у справі про обвал на сміттєзвалищі під Львовом завершено – ГПУ

"Тому, 10 листопада постановою Львівського окружного адміністративного суду вимогу прокуратури області задоволено, а саме зобов'язано виконавчий комітет Львівської міської ради невідкладно прийняти заходи до припинення вивозу ЛКП "Збиранка" відходів на Грибовицькому звалищі та припинення його подальшої експлуатації", - зазначили у відомстві.

Разом з тим, судом прокуратурі відмовлено у визнанні протиправною бездіяльності щодо незакриття Львівського міського полігону твердих побутових відходів, проведення його рекультивації і вибору земельної ділянки для нового полігону та будівництва на ній сміттєпереробного заводу, тощо.

"Враховуючи це, після отримання повного тексту постанови прокуратурою, за наявності підстав, буде прийнято рішення про його оскарження", - підсумували у відомстві.

Раніше екс-директор ЛКП "Збиранка" Богдан Горбаль, у веденні якого знаходиться Грибовичская звалище, вніс заставу у розмірі 110 тисяч 240 гривень і вийшов з-під варти. За заступника Горбаля Бориса Плашенко також було внесено заставу на аналогічну суму.