REUTERS

Згідно з повідомленням на сайті Верховної Ради, відповідний закон №3259 «Про стратегічну екологічну оцінку» повернуто до парламенту з пропозиціями президента.

При цьому текст пропозицій глави держави на сайті відсутній.

Раніше ініціатори проекту закону стверджували, що його розроблено з метою адаптації законодавства України до законодавства Євросоюзу. На їхню думку, цей документ дасть можливість організаціям стратегічно планувати місця, на яких можуть розміщуватися промислові об'єкти. Відповідно, це дозволить їм розраховувати наперед все екологічні ризики, з якими може зіткнутися відповідна територія.

Відео дня

Читайте такожЄС привітав ухвалення Верховною Радою України законів про екологічну оцінку

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня 2016 року Верховна Рада прийняла в другому читанні і в цілому закон №3259 «Про стратегічну екологічну оцінку».

Раніше заступник міністра екології та природних ресурсів з питань євроінтеграції Микола Кузьо заявляв, що міжнародні партнери негативно оцінюють затримку з ухваленням даного і низки інших екологічних законопроектів, які Україна зобов'язалася прийняти в рамках Угоди про асоціацію та договору про приєднання до Енергетичного співтовариства.