Донбасу загрожує екологічна та гуманітарна катастрофа / фото УНІАН

Український СЦКК не отримала від російської сторони гарантій щодо припинення вогню для проведення ремонтно-відновлювальних робіт на життєво важливих об'єктах інфраструктури на Донбасі, що загрожує екологічною катастрофою на Донбасі. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО у Facebook.

«…протягом значного періоду відновлювальні роботи не проводяться внаслідок відсутності підтвердження гарантій безпеки дотримання режиму припинення вогню з боку ОРДО від російської сторони СЦКК», - йдеться у повідомленні.

Читайте такожПід Водяним бойовики обстріляли українських військових з важкої артилерії

Відео дня

У повідомленні йдеться про те, що українська сторона отримала письмову відмову щодо надання гарантій безпеки та припинення вогню для проведення ремонтних робіт на Авдіївському коксохімічному та Красногорівському вогнетривкому заводах, однак без зазначення причин. Також не отримано відповіді щодо надання гарантій безпеки при проведенні ремонтно-відновлювальних робіт по заявкам Фенольного заводу та Бахмутського Аграрного Союзу.

Читайте такожВ ОБСЄ немає коштів на озброєну місію, можливо питання перейде до ООН - Тука

«Затримка або не виконання відновлювальних робіт на зазначених об’єктах створює передумови виникнення гуманітарної і екологічної катастроф, які можуть торкнутися десятків а може і сотні тисяч мирних мешканців по обидва боки лінії зіткнення сторін», - додали у штабі АТО.

У штабі АТО припустили, що виникнення гуманітарної та екологічної катастроф є метою керівників ОРДО.

Нагадаємо, за минулу добу російсько-окупаційні війська 54 рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників. У Широкиному та Талаківці вони застосували ПТРК.

Найбільше обстрілів зафіксовано на Маріупольському напрямку - 31 обстріл. Порушуючи "режим тиші", противник відкривав вогонь у районі Мар’їнки та Новомихайлівки зі стрілецької зброї, кулеметів, гранатометів, в Павлополі – з мінометів калібру 82мм, а в Талаківці та Широкиному ворог застосував протитанкові ракетні комплекси, гранатомети, кулемети та міномети калібру 120мм.