Фото Національної поліції

Як повідомили УНІАН у Департаменті захисту економіки Національної поліції України, посадовець та його дружина займалися безпосереднім керівництвом та організацією бізнесу.

Експорт лісопродукції здійснювався через родичів та знайомих, які були оформлені як підприємці. При цьому продукція була придбана у держпідприємств на підставі фіктивних документів про походження деревини. Незаконно добута деревина розпилювалася та перероблялася у столярному цеху, власником якого офіційно була одна особа, проте фактично реальні керівні та організаційні функції здійснював заступник начальника лісгоспу через дружину.

Фото Національної поліції

В рамках кримінального провадження оперативники Управління захисту економіки спільно із працівниками обласної прокуратури провели 19 санкціонованих обшуків приміщень лісових господарств області, а також у столярних цехах.

Відео дня

Правоохоронці вилучили 28 піддонів із готовими виробами з дуба, майже тисячу одиниць необрізаної дошки та 75 стовбурів дуба, а також устаткування для переробки деревини. Крім того, печатки фізичних та юридичних осіб та 195 чистих бланків документів про походження лісопродукції із відтисками оригіналів печаток суб’єктів підприємницької діяльності, частина з яких вже була підписана.

Під час проведення обшуку помешкання організатора схеми також було вилучено понад 11,7 тис. доларів США.

Фото Національної поліції

Кримінальне провадження розпочато за ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Фото Національної поліції