У Кабміні заявили, що  не забувають про проблеми зміни клімату / opogode.ua

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак у своєму виступі під час Міністерської зустрічі у м. Марракеш (Марокко) напередодні 22-ої Конференції країн-учасниць Рамкової конвенції ООН з питань зміни клімату (КС СОР 22), повідомляє прес-служба Мінекології.

Він зазначив, що Україна готова долучитися до активної роботи над виробленням механізмів реалізації Паризької кліматичної угоди та виконувати нові завдання в рамках нової кліматичної політики.

«Навіть у складних умовах, викликаних російською агресією, український уряд приділяє особливу увагу проблемам зміни клімату та низьковуглецевого розвитку, зокрема, питанням енергоефективності та сприянню запровадження відновлюваних джерел енергії», - зазначив Семерак.

Відео дня

Він нагадав, що Україна є серед країн-лідерів світу, які ратифікували Паризьку кліматичну угоду.

«Україна визначила для себе пріоритетними низьковуглецевий розвиток, скорочення викидів парникових газів, що включає адаптацію та запобігання зміні клімату, та створення національної системи квот на викиди», - сказав міністр.

За його словами, Паризька угода дозволить світовій спільноті вийти за рамки короткострокових індивідуальних інтересів країн заради довгострокової перспективи для майбутніх поколінь і збереження життя на планеті.

«Усі ці заходи за сильної міжнародної підтримки можуть привести нас до нових і більш амбітних цілей у найближчому майбутньому і матимуть важливе значення для реалізації цілей Конвенції та успішної реалізації Паризької угоди», - вважає Семерак.

Він повідомив, що Україна зробила відповідні подання до Рамкова конвенція ООН про зміну клімату, чим демонструє важливість інноваційних підходів у боротьбі зі зміною клімату.

Семерак підкреслив, що, такі підходи мають базуватися на фактичних досягненнях у боротьбі зі зміною клімату та створити довгострокові умови для участі неурядових організацій глобального розвитку "зеленої" економіки.

Читайте такожЗміни клімату: що чекає на Україну

Як повідомляв УНІАН, Паризька кліматична угода набере чинності 4 листопада 2016 року.

Станом на 5 жовтня угоду ратифікували 72 країни, на які припадає понад 56 відсотків викидів парникових газів у світі.

Угоду уклали 12 грудня 2015 року на Конференції ООН із проблем глобальних змін клімату. 22 квітня 2016 року у Нью-Йорку документ підписали 175 країн, серед них і Україна.

Верховна Рада України ухвалила закон “Про ратифікацію Паризької угоди” 14 липня 2016 року, а 1 серпня 2016 року президент Петро Порошенко його підписав.

Угода передбачає зобов'язання з обмеження викидів парникових газів з метою стримання підвищення температури повітря на планеті до кінця ХХІ століття у межах двох градусів за Цельсієм порівняно з рівнем доіндустріальної епохи.