Фото УНІАН

Про це йшлося під час зустрічі міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака з Єврокомісаром з питань навколишнього середовища, морських справ та рибальства Кармену Вельєю, яка відбулася у рамках Міністерської наради з питань навколишнього середовища та зміни клімату Східного партнерства, передає прес-служба міністерства.

Зокрема повідомляється, що єврокомісар відзначив позитивні тенденції в реалізації екологічної політики в Україні та гармонізацію вітчизняного законодавства із європейським, зокрема, ухвалення законів України "Про оцінку впливу на довкілля" та "Про стратегічну екологічну оцінку".

Читайте такожКанада готова долучитися до реформування сфери надрокористування в Україні

Відео дня

"У цьому контексті варто також відзначити закон, який переводить систему управління водними ресурсами України на басейновий принцип. Адже реформа Держводагентства на часі, і принцип басейнового управління водних ресурсів - основа цієї реформи. Поки не називатиму конкретних цифр, але розраховую, що у пріоритети фінансування програм ЄС можуть потрапити і кілька українських екологічних програм", - розповів у свою чергу Семерак.

Також у ході зустрічі окрему увагу було приділено створенню в Україні Національної стратегії поводження з відходами, над якою працюють фахівці Мінприроди та провідні міжнародні і вітчизняні експерти.

Читайте такожКабмін готує нову стратегію поводження з відходами

"Європейські політики повністю підтримують ініціативу Мінприроди створити Національну стратегію поводження з відходами та виробити чіткий план її реалізації", - резюмував Семерак.

Як зазначають у прес-службі, українська делегація під головуванням міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака взяла участь у Міністерській нараді з питань навколишнього середовища та зміни клімату за участю міністрів Європейського Союзу та країн Східного партнерства, відповідальних за питання навколишнього середовища та зміни клімату.

Основною метою міністерської наради стало обговорення проблемних питань та можливих шляхів співпраці у сфері навколишнього середовища і зміни клімату між країнами ЄС та Східного партнерства.