Міністри екології України та Ізраїлю / Фото menr.gov.ua

Як повідомляє прес-служба Міністерства екології і природних ресурсів України, механізми та перспективи такої співпраці були обговорені під час зустрічі міністра екології України Остапа Семерака зі своїм ізраїльським колегою, головою Спільної українсько-ізраїльської комісії з питань торгівлі та економічного співробітництва, міністром у справах Єрусалиму Зеєвом Елькіним.

Міністр екології України відзначив, що українська сторона зацікавлена у розвитку співробітництва з Ізраїлем в сфері відновлювальної енергетики та поводження з відходами.

Читайте такожКитай має намір розвивати сонячну енергетику в Україні через свою держкомпанію

Відео дня

Він підкреслив, що через загальний незадовільний стан управління водними ресурсами та посушливість клімату протягом останніх років, актуальним для усіх регіонів України є вивчення ізраїльського досвіду щодо скорочення втрат води в галузі водопостачання та ефективного управління водними ресурсами, зокрема, запобіганню забрудненню води та відновленню водних басейнів.

Семерак також зазначив, національне законодавство, яке регулює сферу управління водними ресурсами, нещодавно зазнало змін – ухвалено Закон, який передбачає перехід системи управління водними ресурсами України на басейновий принцип.

За словами Семерака, це сприятиме впровадженню інтегрованих підходів в управління водними ресурсами та адаптації водного законодавства до законодавства країн ЄС.

Читайте такожЄС привітав ухвалення Верховною Радою України законів про екологічну оцінку

Також, у ході зустрічі представників ізраїльської сторони було ознайомлено з ходом заявлених реформу сфери охорони навколишнього середовища.

У контексті обговорення актуальних питань сфери охорони довкілля, міністр екології наголосив, що в Україні інвестиційно привабливими серед іншого є сфера відновлювальної енергетики, зокрема, інвестування у проекти на території зони відчуження та водного господарства (очищення річок тощо).

За підсумками зустрічі сторони домовилися про встановлення робочих контактів між органами міністерств України та Ізраїлю.

Як нагадують у прес-службі, українсько-ізраїльське двостороннє співробітництво в галузі охорони довкілля здійснюється в рамках чинної угоди між урядом України та урядом Держави Ізраїль про співробітництво в галузі охорони навколишнього природного середовища від 25 листопада 1996 року.