Учасники злочинної схеми вимагали гроші від імпортерів лісової продукції / gp.gov.ua

Про це повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

«Слідчими управління з розслідування особливо важливих справ Головного слідчого управління спільно з Департаментом процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих центрального апарату Генеральної прокуратури України на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду м. Києва затримано активного учасника запровадженої колишнім Головою Держлісагентства України злочинної схеми вимагання грошових коштів від імпортерів лісової продукції в період 2011 – 2014 років, який з серпня 2016 року перебував у розшуку», – йдеться в повідомленні.

В ГПУ зазначають, що указана особа наближена до колишнього керівництва Державного агентства лісових ресурсів України і приймала безпосередню участь у пред’явлені вимог представникам іноземних компаній, які імпортували деревину з України у період 2011-2014 років, щодо сплати так званих «відкатів» за отримання необхідних обсягів зазначеної продукції.

Відео дня

Читайте такожДержлісагентство з експертами Світового банку працює над удосконаленням відповідальності за порушення лісового законодавства

Діючи за попередньою злочинною домовленістю з керівництвом Держлісагентства України у зазначений період, шляхом вимагання, підозрювані особи одержали неправомірну вигоду на загальну суму коштів понад 140 млн. грн., які легалізували за допомогою офшорних компаній.

29.09.2016 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання органу досудового розслідування та стосовно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі проводяться необхідні слідчі та процесуальні дії.

Довідково:  дії цього учасника злочинної схеми кваліфіковано за ч. 5 ст. 27, ч. 4 ст. 368, ч. 3 ст. 209 КК України, за які передбачено відповідальність відповідно у виді позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна (ч. 4 ст. 368 КК України), а також позбавлення волі на строк від восьми до п'ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна (ч. 3 ст. 209 КК України).