fotokanal.com

"Держгеонадр перейшла на електронний документообіг всередині служби. Впровадження нової системи зберігання та передачі інформації прискорить роботу установи, дозволить мінімізувати паперовий документообіг і прискорити виконання доручень Кабміну і Мінекології", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожМінекології підраховує екологічні втрати в зоні АТО для посилення позиції України у позовах проти РФ

Також у повідомленні наводяться слова керівника відділу документообігу Держгеонадр Інни Стовпець, яка зазначила, що електронний документообіг сприяє оперативному проходженню всіх процедур оформлення документів.

Відео дня

"Якщо раніше ми реєстрували інформацію в Exel-файлах, то зараз маємо автоматизовану систему. До неї вносяться реєстраційні дані, далі документ сканується, зберігається його електронний образ, наноситься штрих-код і направляється у відповідності з резолюцією керівника на виконання", - зазначила Стовпець.

Як повідомляв УНІАН, з початку червня 2016 року в Мінекології почалося впровадження систем електронного документообігу. Зокрема, з 1 червня міністерство запустило електронний сервіс для подання декларації про відходи для суб'єктів господарської діяльності. Цей сервіс дозволяє суб'єкту господарської діяльності звернутися і заповнити реєстраційну форму, подати відповідні дані для органу, який приймає та реєструє декларацію про відходи.

Також Мінекології планує запустити електронний реєстр викидів парникових газів. Для реалізації цієї мети відомство анонсував проведення тендеру на закупівлю послуг з адміністрування такого реєстру.