REUTERS

Як повідомляє ТАСС, за залишені відкритою навстіж зовнішні двері в магазин або ресторан, де працює система охолодження повітря, власнику закладу доведеться заплатити суму від 500 тис. (близько $450) до 3 млн вон ($2,7 тис.).

Читайте такожРятувальники попереджають українців про надзвичайну пожежну небезпеку 6-12 серпня

"Відповідні заходи набирають чинності сьогодні", - заявив в інтерв'ю журналістам представник міністерства торгівлі, промисловості і енергетики країни Че Хі Бон, який очолює у відомстві департамент енергоресурсів. За його словами, в найближчі два дні всіх викритих у марнотратстві електроенергії шляхом неефективного використання охолоджуючого обладнання будуть повідомляти про неприйнятність подібних дій. Однак з четверга такі вмовляння закінчаться, і на зміну їм прийдуть досить великі штрафи.

Відео дня

"Попит на електрику останнім часом підвищується рекордними темпами, в такій ситуації владі доводиться вживати заходів для запобігання можливих перебоїв з електроенергією", - пояснив чиновник. За його словами, період дії таких жорстких заходів триватиме до 26 серпня, коли, ймовірно, в країні літня спека спаде.

Як повідомило агентство Yonhap, в понеділок Республіка Корея поставила абсолютний національний рекорд із споживання енергії: з 14:00 до 15:00 за місцевим часом (08:00 - 09:00 за Києвом) сумарне навантаження на електричні мережі країни склала 83,7 млн кВт. Згідно з офіційними даними, ця цифра виявилася вище колишнього безпрецедентного показника, зафіксованого 21 січня і склала 82,9 млн кВт.