/ bigfoto.in.ua

Як повідомляє прес-служба Міністерстві екології та природних ресурсів, про це йдеться в рішенні суду від 1 серпня.

У відомстві нагадали, що указ про створення нацпарку глава держави підписав 24 листопада 2015 року. Згідно з документом, до його складу входять заплавно-літоральні комплекси дельти Дніпра, виняткова природоохоронна цінність якої визнана не тільки на державному рівні, але й на міжнародному.

Основою парку є дельта третьої за розмірами річки в Європі і другої в Чорноморському басейні, яка відрізняється виключним біорізноманіттям і тому має велике значення для його збереження. Тут зафіксовано 71 вид тварин, 32 види рослин, які включені до Світового червоного списку Міжнародного союзу охорони природи, до Червоної книги України та до Червоного списку Херсонської області.

Відео дня

Читайте такожТериторію нацпарку "Дворічанський" на Харківщині планують збільшити вдвічі

«Проте не зацікавлені у збереженні природного багатства люди подали до суду позов до президента України з вимогою визнати указ протиправним та скасувати його. Серед таких позивачів - Геройська, Рибальченська, Великокардашинська сільські ради Голопристанського району Херсонської області, ГО «Голопристанська районна громадська організація «Українське товариство мисливців та рибалок» та ТОВ «Дельта–Люкс», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що під час вже другого судового засідання (перше було перенесене у зв’язку з несплатою позивачами судового збору в належному розмірі), інтереси держави захищали Адміністрація президента, Генеральна прокуратура та Мінприроди, яке виступило третьою стороною.

За результатами розгляду справи Вищий адмінсуд відмовив у задоволені адміністративного позову в повному обсязі.