Фото УНИАН

"Щодня в дві зміни в цілодобовому режимі на дорогах Києва працюють більше 50 поливальних машин. Тільки протягом минулої доби для поливу доріг було використано близько 2000 куб. м води", - йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

Заходи вживаються з метою запобігання погіршенню екологічної ситуації в місті.

Читайте також "Повітряна ковдра" над Києвом: концентрація небезпечних речовин у повітрі столиці перевищила норму

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, відучора у Києві спостерігається біла імла. У Головному управлінні Держпродспоживслужби в м. Києві явище пояснили утрудненою циркуляцією повітря внаслідок температурних показників, що сприяє накопиченню та утриманню шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери.

Фахівці рекомендували столичній владі провести заходи для запобігання погіршенню показників стану повітря, серед яких, зокрема, полив вулиць і дворів з метою зниження температури нижнього шару атмосфери, що поліпшить циркуляцію повітря і дозволить уникнути скупчення шкідливих речовин.

Читайте такожСьогодні в Україні повітря прогріється до +32°, без опадів (карта)

Громадянам рекомендовано, насамперед, людям з хронічними захворюваннями легень, дітям, особам з бронхіальною астмою по можливості не знаходитися на місцях з максимальним скупченням автотранспорту, де спостерігається перевищення показників шкідливих викидів у повітря.

Як повідомляв Погода УНІАН, за прогнозами синоптиків в найближчий тиждень в Україні в цілому і у Києві зокрема очікується спекотна погода майже без опадів. Температура підніметься до +35 градусів.