минэкологии / nabu.gov.ua

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак на погоджувальній нараді у Верховній Раді України, повідомляє прес-служба Черкаської ОДА.

Читайте такожМінекології проведе тендер на закупівлю послуг по веденню реєстру викидів парникових газів

"Національний природний парк "Холодний Яр" важливий передусім як історичний майданчик, - зазначив Остап Семерак. - Тому що це території трипільської культури, гайдамацьких повстань, боротьби бійців УПА під час Другої світової війни. Саме тут у двадцяті роки минулого століття формувалися національно-визвольні рухи. Зараз ті історичні події, які розгорталися в Холодному Яру, вивчаються і описуються. Ми повинні відслідковувати це історичне надбання нашого народу, популяризувати цю місцевість. При правильному плануванні і стратегії це дасть поштовх розвитку черкаського регіону, як це сталося з курортом Буковель в Карпатах".

Відео дня

В області з 2014 року працюють над створенням нацпарку, заявив перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Коваль. Він висловив готовність активно співпрацювати з Мінекології над розробкою проекту указу президента.

Представники Держлісагентства України та обласного управління лісового та мисливського господарства в цілому підтримали ідею створення парку. Землі під нього пообіцяли виділити з власних володінь і за рахунок земельного запасу.