Львов, свалка / Фото ГСЧС

Про це на своїй сторінці у Facebook написав речник ГУ ДСНС у Львівській області Віталій Туровцев.

«Продовжуємо скид води. Ручними стволами ліквідовано видимі та відкриті осередки загорань. Роботи тривають», - повідомив він. За словами Туровцева, вже скинуто 88 тонн води.

Читайте такожТрагедія на Грибовицькому звалищі: комунальники місяцями не допускали інспекторів на об'єкт - нардеп

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 30 травня на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула масштабна пожежа. Після завершення гасіння під час збору пожежно-технічного обладнання стався зсув сміття, під який потрапили троє рятувальників та еколог львівського комунального підприємства "Збиранка".

31 травня трьох рятувальників знайшли мертвими. Тіло комунальника досі не знайшли. Пошукові роботи призупинено через загрозу виникнення зсуву.

Відкрито провадження за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

3 червня УСБУ у Львівській області відкрило кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість) за фактом пожежі на полігоні поблизу Львова. Підставою для відкриття провадження стала заява громадського активіста, який просив розслідувати передумови виникнення пожежі на сміттєзвалищі, до яких, за його інформацією, можуть бути причетні місцеві посадовці.