REUTERS

Про це заявив міністр навколишнього середовища та лісового господарства Індії Пракаш Джавадекар, повіжомляє ТАСС.

"Ми плануємо збільшити площу лісів з нинішніх 21,34% до 33% від загальної території, - заявив він. - Це не тільки дозволить нам зберегти унікальне біологічне різноманіття тваринного і рослинного світу Індії, але і в цілому приведе до оздоровлення всього навколишнього середовища в планетарних масштабах, оскільки дозволить нам домогтися зниження викидів вуглецю на 2,5 млрд тонн на рік". Відновлення розумно організованого лісового господарства на цих територіях дозволить також створити більше нових робочих місць у сфері лісової промисловості для населення регіону, зазначив міністр.

Читайте такожПриродоохоронні зони: як зберегти екологічний баланс

Відео дня

В рамках національної програми передбачається відновлення 5 млн га лісових угідь, які перебувають у стані занепаду, а також посадки лісу ще на 5 млн га, не мають лісового покриву. Як повідомив Пракаш Джавадекар, відповідний законопроект вже схвалений нижньою палатою і в найближчі дні буде затверджений верхньою палатою парламенту країни. Необхідні кошти акумулювалися на банківських рахунках з так званого екологічного мита. З 2006 року в рамках Закону про корпоративну відповідальність великі компанії зобов'язані відраховувати 2% від чистого прибутку на реалізацію екологічних проектів.

Читайте такожМоскаль обмежив розміри "дров", через які вирубують ліси на Закарпатті

Не так давно більша частина Індії була вкрита густим різноманітним лісом. Сьогодні він зберігся тільки на одній п'ятій території країни. Експерти неоднозначно оцінюють задум уряду, вказуючи на те, що в Індії, де чисельність населення до 2040 року за прогнозами досягне 1,6 млрд, вивільнити нові землі для закладки лісу буде дуже нелегко.