/ uk.wikipedia.org

Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак на своїй сторінці у Facebook.

Він заявив, що поблизу Севастополя сталася аварія з витоком нафтопродуктів у в Чорне море.

«Регіональні підрозділи Мінприроди та ДСНС роблять усе можливе для з'ясування ситуації, прогнозу наслідків, уникнення або мінімізації шкоди. На засіданні уряду сьогодні я проінформував про цю ситуацію і звернувся до прем'єра з пропозицією висловити ноту протесту уряду країни-агресора, яка знищує український Крим», - повідомив Семерак.

Відео дня

За його словами, Кабінет міністрів цю пропозицію підтримав. «Робимо свою роботу і чекаємо на ноту МЗС», - зауважив Семерак.

Читайте такожМільйонні втрати: в окупованому Севастополі підрахували збитки від міського звалища

Як повідомляють севастопольські ЗМІ, у місті вся прибрежна смуга забруднена мазутом. «Городяни виявили це 8 травня, але ніхто не знає точно, коли і як це сталося», - пише сайт Sevastopol.su.

Місцевий чиновник з Росприроднагляду Костянтин Сомик заявив, що, швидше за все, мало місце скидання мазуту із суден, мазут розлився і забруднив не лише пляжі Північної сторони Севастополя, але й акваторію Херсонеса.

За його словами, у процесі обстеження берегової смуги Севастополя мазутні плями були виявлені на Бельбеку та Фіоленті, дати об'єктивну оцінку завданим екології збиткам складно.