REUTERS

Самим складним об'єктом для захисників природи стала розташована на Трафальгарській площі 46-метрова колона Нельсона, по ній альпіністи організації піднялися на найвищу вершину і закрили обличчя 5,5-метрової статуї британського адмірала імпровізованим засобом індивідуального захисту, повідомляє ТАСС.

Читайте такожGreenpeace намагається розкрити правду про аварію на Фукусімі: Японія занижує дані про рівні радіації

У зв'язку з вкрай небезпечною поведінкою грінпісівців до колони Нельсона були викликані карети швидкої допомоги, а сама прилегла територія була оточена.

Відео дня

У загальній складності в Лондоні подібної долі зазнали 17 статуй, серед яких - пам'ятники королеві Вікторії біля Букінгемського палацу, Вінстону Черчеллю у парламенті, Шерлоку Холмсу на Бейкер-стріт, футболістові Тьєррі Анрі біля стадіону футбольного клубу "Арсенал", а також скульптура Ероса на площі Пікаділлі.

При спробі надіти протигазову маску на пам'ятник вождю англійської революції Олівера Кромвеля, який знаходиться на закритій території у парламентських стін, поліцейськими були затримані четверо активістів Greenpeace.

"Спостереження показують, що якщо ці статуї були б живими людьми, то вони дихали б небезпечним забрудненим повітрям. Звичайно ж, мільйони лондонців, включаючи дітей, вдихають це ж повітря. Та забезпечення всіх масками не стане вирішенням проблеми, тому нам необхідно бачити реальні політичні дії від нового мера (вибори відбудуться 5 травня - УНІАН)", - сказала одна з активісток екологічної організації Аріба Хамід.

Згідно з даними екологів, у британській столиці в зв'язку з забрудненням повітря щорічно передчасно вмирають близько 10 тис. осіб.