Мехико / REUTERS

Про це повідомляє ТАСС.

В період з 5 квітня до 30 червня програма, яка забороняє використовувати машини в певний день тижня, буде поширюватися на всі без виключення автомобілі, заявив Мартін Гутьєррес Лакайо, виконавчий секретар комісії з навколишнього середовища мегалополіса. Крім того, влада вкладує близько $2,4 млн на удосконалення системи моніторингу якості повітря.

Читайте такожУ Китаї через смог почали забороняти феєрверки

Відео дня

Нові правила діятимуть у всіх 16 районах столиці і 18 муніципалітетах штату Мехіко, де проживає понад 20 млн осіб. Глава уряду Мехіко Мігель Анхель Мансера заявив, що міська влада "зроблять все, що в їхніх силах" для дотримання цих заходів, націлених на поліпшення екологічної ситуації. Зокрема, на вулицях столиці почнуть прибирати "лежачих поліцейських" там, де це можливо, тому що процес гальмування перед ними і подальший набір швидкості являє собою "помітне джерело забруднення" атмосфери.

Читайте такожПід Гамбургом стався витік токсичних речовин, над містом піднялась помаранчева хмара (фото)

В середині поточного місяця в районі Мехіко вперше за 14 років була оголошена екологічна тривога через значне перевищення концентрації шкідливих речовин у повітрі. Завдяки введеним обмеженням кількість машин на вулицях мегаполісу скоротилася приблизно на 800 тисяч.

Населенню було рекомендовано до мінімуму скоротити перебування поза приміщеннями і не займатися спортом на вулиці. Крім того, влада ввела заборону на проведення ремонтних робіт, у тому числі на дорогах, а також на спалювання будь-яких матеріалів на відкритому повітрі. Розсіюванню забруднення в небі над Мехіко перешкоджала відсутність вітру і високий атмосферний тиск.