Орегон / REUTERS

Таку цифру навів голова Служби охорони рибних ресурсів і дикої природи США Деніел Еш, повідомляє ТАСС.

За його словами, колишні "окупанти" залишили після себе гори сміття, прибирання якого займе кілька місяців, а також завдали шкоди ряду будівель. Їх доведеться повністю відремонтувати. При цьому, як уточнив Еш, раніше влада вже витратила близько 2 млн доларів на тимчасове утримання працівників заповідника, життям яких погрожували протестувальники. В цілях безпеки їх довелося вивезти в сусіднє місто і надати їм житло у готелях за рахунок бюджету штату.

Читайте такожЕко-проекти в Україні: міжнародна допомога

Відео дня

На початку січня збройні фермери захопили адміністративну будівлю, невелику автозаправну станцію, а також кілька підсобних і складських приміщень в національному заповіднику біля озера Малур. Учасники акції повідомили журналістам, що виступають за повернення земель, на яких знаходиться створений у 1908 році природоохоронний об'єкт, місцевим фермерам і лісорубам.

Читайте такожМінекології очікує від Порошенка указу про Чорнобильський біосферний заповідник до 26 квітня

Влада не задовольнила дані вимоги. Вони затримали лідера фермерів - 40-річного Аммона Банді і кількох його прихильників. У момент арешту сталася перестрілка, в результаті якої один з фермерів був убитий, ще один отримав поранення. Після затримання Банди закликав своїх прихильників звільнити утримувану територію, вони наслідували його порадою.

За підсумками облоги влада заарештувала 16 фермерів, включаючи Банді. Їм пред'явлені звинувачення в змові з метою створення перешкод роботі співробітників правопорядку.