шахта юный коммунар, юнокоммунаровск / stereochippie.livejournal.com

Про це написала у Facebook прес-секретар представника України у Тристоронній контактній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

«Йдеться про хімічний завод «Стирол» у Горлівці, а також шахти «Голубовська» (Кіровськ) та «Первомайська» (Первомайськ) у Луганській області, шахту «Юний Комунар» (Юнокомунарівськ) у Донецькій області. Так, на «Юному Комунарі» ще у 1979 році були проведені ядерні випробування, з того часу у цій шахті необхідно регулярно відкачувати воду. Якщо цього не робити, то ситуація призведе до забруднення ґрунтових вод і екологічної катастрофи на Донбасі», - написала Оліфер.

Читайте такожТретина українців вважає, що відновлювати зруйнований Донбас після окупації має саме РФ - опитування

Відео дня

За її даними, в економічній підгрупі ТКГ триває врегулювання питань про відновлення інфраструктури, залізничних об'єктів, ліній електропередач.

«Триває процес укладання контрактів на поставки води в окремі райони Луганської області, з урахуванням боргів за раніше поставлену воду. Контракти будуть укладені відповідно до українського законодавства», - написала Оліфер.

Також на засіданні йшлося про безпеку співробітників Донецької фільтрувальної станції, яка забезпечує водою до мільйона жителів на усьому Донбасі.

Читайте також16% українців хочуть позбутися окупованого Донбасу, аби не заважав - опитування