NASA

Сьогодні, 19 березня, о 20:30 стартує всесвітня природоохоронна акція "Година землі". У центрі Києва на годину вимкнуть освітлення низки пам'яток. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Читайте такожЗМІ: Близько 4 млн жителів Зімбабве потребують продовольчої допомоги через посуху

Ввечері на годину вимкнуть декоративне освітлення найбільш відомих архітектурних пам’яток. Так, о 20:30 відключать підсвітку монументу "Батьківщина-мати", Національного музею історії України у Другій світовій війні, будівлі Міністерства Закордонних справ, Монументу Незалежності і флагштоку на Майдані Незалежності.

Відео дня

Також вимкнуть архітектурно-декоративне освітлення дзвіниці Михайлівського монастиря, Успенського собору та дзвіниці Києво-Печерської Лаври, Софіївського собору та дзвіниці.

Як відомо, ініціатором "Години Землі 2016" є Всесвітній фонд природи (World Wide Fund for Nature). Акція має привернути увагу до глобальних екологічних проблем, зокрема, зміни кліматичних умов, необхідності зменшувати енерговитрати тощо.

Традиційно у цей день усі охочі установи та організації вимикають "необов’язкове" світло та електричні пристрої, таким чином привертаючи увагу до екологічних проблем світу та єдність у бажанні захистити природу.