REUTERS

Про це повідомляє ТАСС.

Влада штатів, на території яких живуть сумарно близько 127 млн людей, або приблизно 40% населення США, добровільно беруть на себе зобов'язання зі створення більш досконалих і економічних електромереж, розвитку "зеленої" енергетики, а також придбання транспорту, який завдає менше шкоди навколишньому середовищу. Крім того, вони будуть домагатися від федерального уряду виділення більшого обсягу коштів на дослідження, що стосуються відновлюваних джерел енергії.

Читайте такожГромадські еко-ініціативи: Крапля камінь точить

Відео дня

З даною ініціативою виступили штати Айова, Вашингтон, Вермонт, Вірджинія, Гаваї, Делавер, Каліфорнія, Коннектикут, Массачусетс, Міннесота, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Нью-Йорк, Орегон, Пенсільванія і Род-Айленд. У програмі беруть участь губернатори як від Демократичної, так і Республіканської партії.

"Ми вважаємо, що це потужний двигун економічного зростання, а не перешкода у розвитку", - зазначив губернатор штату Вашингтон Джей Інслі, говорячи про "зелену" енергетику. Його каліфорнійський колега Джеррі Браун, у свою чергу, зазначив: "Виступивши з цією спільною ініціативою, губернатори від обох партій взяли на себе зобов'язання щодо розвитку чистої енергетики. Ми прагнемо очистити повітря і зберегти природні ресурси".