Лыбидь / lacetti.com.ua

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Зазначається, що вказана петиція набрала 10888 голосів, при мінімально необхідних 10 тисячах.

Читайте такожЕкологи закликають уряд заборонити промисловий видобуток піску в акваторії Дніпра

Відео дня

За даними прес-служби, заступник міського голови-секретар Київської міської ради Володимир Прокопів доручив Постійній комісії Київради з питань екологічної політики розглянути електронну петицію в установленому порядку.

У петиції йдеться, що «береги річки протягом багатьох років заростали деревами, щодня зливаються тисячі літрів хімікатів, русло Либеді забруднено механічним сміттям. Ситуація жахає також і тим що Либідь забруднює Дніпро, а Дніпро далі Чорне море».

Читайте такожУ Сумах через аварію на одному з водозаборів без води залишились до 40 тисяч людей

Також у петиції підкреслюється, що «річку почали забруднювати шляхом скидання брудного хімічного талого снігу»: «Останнім часом сніг стали скидати навіть на території природо-охоронного об'єкту "Лиса гора", територія якого прямо межує із річкою Либідь».

Автор петиції вимагає від київської міської влади «терміново визнати екологічний стан річки Либідь як критичний та такий що потребує негайного вживання заходів щодо реанімації екологічної ситуації». Окрім того, у петиції міститься вимога «терміново заборонити будь-яке скидання талого снігу та іншого механічного сміття на території русла Либеді та прилеглих територіях», «ліквідувати усі без винятку врізки у русло ріки, через які щодня зливаються тисячі літрів хімічних речовин» та «розпочати публічне обговорення долі долини річки Либідь, як публічного простору, де буде облаштовано нові веломаршрути, облаштовано екстрим парк, збудовано спортивно-дитячі майданчики, облаштовано нормальне освітлення, збудовано літній кінотеатр, офіційний графіті парк для проведення міжнародних фестивалів». Автор петиції пропонує «розпочати розробку розміщення снігоплавильних станцій поза долиною річки Либідь, або поблизу річки, проте виключно із використанням фільтрів проти хімічного та механічного забруднення».