елки / progorod58.ru

«Ми підготували понад 360 тисяч новорічних ялинок. Це не означає, що всі вони зрубані, - це ті, які підготовлені до реалізації й ростуть на відведених територіях. І якщо у вас буде бажання придбати новорічну красуню, можете звернутися до наших підприємств і замовити, і після цього вона буде зрубана під реалізацію», - наводяться в повідомленні слова Юшкевич.

Вона відзначила, що бажаючі можуть придбати ялинку в горщику.

Читайте такожУлюблені байкери Путіна отримали 137 тисяч доларів на організацію новорічних ялинок

Відео дня

Згідно з повідомленням, у новорічний період у три рази збільшується штраф за незаконну вирубку ялинок. Працівники лісгоспів зобов'язані повідомляти про кожний факт незаконної вирубки хоча б одного дерева правоохоронні органи.

За словами Юшкевич, кожне дерево має бірку, на якій вказані серія і номер, за якими всі бажаючі можуть перевірити походження ялинки на спеціальному сайті. Це допомагає відслідковувати, наскільки законно продається чи придбано дерево.

Як повідомляв УНІАН, незаконна вирубка ялин напередодні Нового року і Різдва карається штрафами в розмірі від 85 до 1852 грн залежно від завданої шкоди, а також передбачає відшкодування шкоди лісовому фонду - від 1152 грн за дерево діаметром стовбура до 10 см й до 1852 грн за дерево діаметром стовбура до 18 см.

В Держлісагентстві повідомили, що середня вартість метрової ялини має становити близько 50 грн.