Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у своєму виступі на Конференції ООН з питань клімату в Парижі.

«Сьогодні ми також повинні надати поштовх досягненню компромісу щодо нової Глобальної кліматичної угоди для того, щоб вона набула чинності у 2020 році», - заявив Порошенко.

За його словами, Україна бере активну участь у розробці цього ключового документа.

Відео дня

«На наш погляд, вона повинна бути заснована на кількох принципах: по-перше, нова угода повинна бути застосована для всіх країн. По-друге - диференціація в цій угоді має бути заснована на обґрунтованих економічних і соціальних показниках, а також бути гнучкою і юридично обов'язковою. По-третє - вона повинна надати ринкові і неринкові інструменти для виконання зобов'язань, і кожна країна повинна мати рівний і недискримінаційний доступ до цих інструментів», - зазначив Порошенко.

Читайте такожПорошенко та Юнкер скоординували позиції перед зустріччю Україна-ЄК-Росія

«По-четверте - угода має передбачати зміцнення міжнародного співробітництва в галузі адаптації до зміни клімату, у тому числі обмін інформацією про найкращі доступні інструменти і технології», - додав він.

Читайте такожСанкції для РФ: Порошенко у Парижі домовляється з лідерами п'яти країн

Наостанок, за словами президента України, нова глобальна кліматична угода повинна бути динамічною, щоб оперативно адаптуватися до еволюції в соціально-економічному розвитку сторін, амбіцій щодо їх Очікуваного національно-визначеного внеску (ОНВВ), а також зміни клімату.