днепр херсон антоновка / bigfoto.in.ua

Про це йдеться в указі №657 від 24 листопада.

Нацпарк створюється на території Бериславського, Білозерського, Голопристанського та Цюрупинського районів, міст Херсона та Нової Каховки Херсонської області.

До його території включено 80177,80 гектара земель державної власності, а саме: 14479,80 гектара, що надаються парку в постійне користування, у тому числі з вилученням у землекористувачів, та 65698 гектарів, які включаються до території парку без надання йому в постійне користування.

Відео дня

Читайте такожНа Одещині пожежа знищила понад тисячу гектарів заповідної території на Дністрі – еколог

Як зазначається в указі, парк "Нижньодніпровський" створено з метою збереження, відтворення і ефективного використання природних комплексів та об'єктів дельти Дніпра як одного з найцінніших природних заплавно-літоральних комплексів у Європі, які мають особливу природоохоронну, оздоровчу, історико-культурну, наукову, освітню та естетичну цінність, забезпечення збереження водно-болотного угіддя міжнародного значення "Дельта Дніпра".

Згідно з документом, адміністрацію нацпарку "Нижньодніпровський" буде віднесено до сфері управління Міністерства екології та природних ресурсів.

Президент також доручив Кабінету міністрів забезпечити затвердження в шестимісячний строк положення про нацпарк "Нижньодніпровський".

Читайте такожЕкологи закликають уряд заборонити промисловий видобуток піску в акваторії Дніпра