REUTERS

Про це повідомляє РБК.

Обладнаний дизельним двигуном автомобіль Opel Zafira 1.6 CDTi порушує чинні в Європі екологічні норми, так як в його вихлопних газах міститься занадто багато оксиду азоту, оголосила німецька неурядова організація Deutsche Umwelthilfe (DUH).

Читайте такожПриродоохоронні зони: як зберегти екологічний баланс

Відео дня

У звіті DUH наголошується, що в ході проведених її експертами тестів виявилося, що концентрація оксиду азоту (NOx) у вихлопах різко змінювалася в залежності від режиму проведення випробувань. Якщо задні колеса встановленого на випробувальний стенд автомобіля не оберталися (Zafira має передній привід), то вміст окису азоту в вихлопах залишався в межах норми. Якщо ж задні колеса оберталися, як під час звичайної їзди, то концентрація NOx зростала, перевищуючи встановлені норми в 2-4 рази.

«Я не бачу технічних причин для того, щоб викиди оксиду азоту різко збільшувалися саме тоді, коли обертаються задні колеса. У мене немає технічно правдоподібного пояснення поведінки автомобіля Opel», — каже міжнародний транспортний консультант Аксель Фрідріх, слова якого наводяться в звіті DUH.