На плавнях Днестра снова произошел пожар / trassae95.com

Як повідомили УНІАН у прес-службі Головного управління ДСНС в Одеській області, 8 жовтня о 6:50 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що на 47 км траси Одеса - Рені в Дністровському лимані виникло загоряння очерету.

По прибуттю на місце події пожежно-рятувального підрозділу було встановлено, що горить очерет на відстані 800 м від автодороги і полум'я частково перекинулося на плавні в Нижньодністровському національному парку.

У загальній складності, вогонь охопив 35 га площі. Наразі займання ліквідовано.

Відео дня

На гасіння пожежі залучалось пожежно-рятувальний підрозділ Білгород-Дністровського міськрайонного відділу, 5 чоловік особового складу та 12 працівників Нижньодністровського національного природного парку. Причина загорання та завданий збиток встановлюються.

Раніше, 7 жовтня у Нижньодністровському національному природному парку в Дністровському лимані на відстані 2 км від берега горів очерет на площі 3 га. 8 жовтня о 5:45 пожежа сталася самозатухання.

Рятувальники не зробили спроби ліквідувати пожежу за відсутності шляхів під'їзду до місця події. Про причини пожежі не повідомлялося.

Як повідомляв УНІАН, у квітні нинішнього року в плавних Дністра також сталася пожежа. Тоді повідомлялося, що вогонь охопив 13 гектарів.