Микола Томенко / УНІАН

«В Україні необхідно відновити цивілізовану екологічну політику та, відповідно, цивілізований моніторинг за виконанням екологічного законодавства», - зауважив Томенко, повідомили УНІАН у його прес-слжбі.

Читайте такожВ природно-заповідному фонді України щорічно вирубується майже 1 млн куб. м деревини – експерт

Для цього, на його думку, необхідно усунути дублювання повноважень Держекоінспекції, Держлісагентства і Держрибагентства.

Відео дня

«Зрозуміло, якщо Держлісагентство своїм ключовим завданням сьогодні бачить заробляння грошей на продажу лісу, а Держрибагенство – на промисловому вилові риби тощо, то вони світоглядно не зацікавлені у забезпеченні контрольних функцій щодо виконання законодавства у сфері вирубки лісів чи, скажімо, вилову риби. Отож, ці функції повинні бути забрані і передані до єдиної контролюючої структури у сфері охорони довкілля», - вважає Томенко.

«Чи робити її на базі Держекоінспекції, чи в інший спосіб, це питання інструментів та технологій. Але цілком очевидно, що така єдина структура повинна бути. Вона повинна мати належні повноваження і нормальні умови для роботи», - сказав голова профільного комітету ВР.

За словами Томенка, очолюваний ним комітет Верховної Ради готовий спільно з Міністерством екології та Держекоінспекцією працювати над концепцією реформувань відповідних контролюючих структур і допомогти повернути державний контроль у сферу охорони довкілля в Україні.