pennsylvaniafrack.com

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив Київський міський голова Віталій Кличко під час оприлюднення звіту за підсумками року роботи на посаді мера та діяльності його команди.

Читайте такожКабмін виділив 80 мільйонів на реконструкцію Бортницької станції

«Вперше в Україні ми почали покращувати якість водопровідної води. Як ми й обіцяли, ми почали встановлювати європейське обладнання на водопровідних станціях столиці. Зараз 60 тис. киян користуються водопровідною водою питної якості, яка очищується без хлору. Це перша станція. До кінця року їх буде запущено ще три: «Оболонь-1», «Корчувате», «Троєщина», - сказав мер та уточнив, що чисту воду з-під кранів отримають ще 120 тис. киян. «І наша мета - вода питної якості в кожній квартирі Києва», - сказав Кличко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 3 червня на столичній Оболоні запустили нову технологію очистки питної води як перший етап проекту «Питна вода з-під крану».

Систему європейської технології очистки питної води впроваджено на насосній водопровідній станції «Оболонь-2», яка забезпечує водою 20% жителів Оболоні. У 2015 році на станції відбулася реконструкція вузла знезараження води, в ході якої ліквідовано хлорне господарство і впроваджено сучасну технологію: знезараження води відбувається сумішшю оксидантів REDOlyt.

На презентації мер повідомив, що наступний етап – охопити проектом нової технології очистки води решту Оболонського району, а також Деснянський і Голосіївський райони. Це планується реалізувати протягом найближчих двох років. В подальшому проект пошириться на всі райони Києва.