Ілюстрація / REUTERS

Якість повітря у Північній Каліфорнії – наразі найгірша у світі, кажуть члени моніторингових груп, що працюють на території штату. Це наслідок лісових пожеж, що трапилися тут останнім часом.

Такі дані оприлюднила організації Purple Air, передає 24 канал.

Читайте такожВогняний апокаліпсис у Каліфорнії: найруйнівніша пожежа сторіччя в історії штату (відео)

Відео дня

У четвер, 15 листопада, якість повітря у Північній Каліфорнії була навіть гіршою, ніж у містах Індії і Китаю. В місцевих школах відмінили уроки, авіакомпанії відкладають численні рейси, а кількість пошукових запитів, в яких йдеться про респіратори, постійно зростає.

У Twitter користувачі постять фото карт, де повітря дуже забруднене.

Веб-сайт AirNow оцінює стан повітря навколо Сан-Франциско і Окленда як "дуже нездоровий". Це означає, що всі, хто опиняється в цій місцевості, можуть отримати серйозні проблеми зі здоров'ям.

Ліззі Джонсон, репортер видання San Francisco Chronicle, стверджує, що звичайне дихання у Сан-Франциско наразі еквівалентне викурюванню 11,5 сигарет. Більше того, ближче до лісів цей показник зростає до 22 сигарет.

Нагадаємо, нинішні пожежі, які вирують з 8 листопада, спричинили найбільшу кількість жертв за всю історію Каліфорнії. Згоріли сотні квадратних кілометрів лісу, знищена значна частина території національних парків і заповідних зон, зруйновано тисячі будинків, евакуйовано сотні тисяч людей. Побороти стихію досі не вдається: влада штату вважаєь, що на гасіння вогню може знадобитися три тижні. 12 листопада президент США Дональд Трамп оголосив Каліфорнію зоною великого стихійного лиха. Жертвами масштабних пожеж у Каліфорнії стали понад 70 осіб, більш як 1 тис. вважаються зниклими безвісти.