Акція проходитиме в Києві у Міжнародний день попередження експлуатації навколишнього середовища під час війни і військових конфліктів в Україні в сквері Патріаршого собору Воскресіння Христового.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну. 

Мета акції – привернення уваги українців до катастрофічних соціально-екологічних наслідків війни на Сході країни, до непоправної шкоди завданої довкіллю України, екологічних проблем, підвищення рівня екологічної свідомості та еко-патріотизму. Це акція заклику до збереження природи, рідної української землі та країни.

Відео дня

У висадці Алеї візьмуть учать: Верховний архієпископ Української Греко-Католицької церкви Блаженніший Святослав Шевчук, Прем‘єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії «Народний Фронт» Арсеній Яценюк, Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак, Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, Міністр інфраструктури України Володимир Омелян та інші віряни.

У рамках акції в Патріаршому соборі Воскресіння Христового відбудеться Молебень за мир в Україні. Також біля собору буде висаджено хвойну Алею Миру.

Початок: 10:00. Місце проведення: Патріарший собор Воскресіння Христового (м. Київ, вул. Микільсько-Слобідська, 5). Акретитація ЗМІ за телефоном: (044) 206 31 01, (097)54 54 514.

Висадка Алеї Миру - це унікальна можливість для кожного українця долучитися до озеленення в різних куточках нашої країни та порятунку природи. Акція в цей день проходитиме по всій Україні. 

Довідково. Третій рік поспіль по всій Україні проходить Всеукраїнська акція «Посади дерево миру». Акція започаткована у 2016 році за ініціативи Української Греко-Католицької Церкви і підтримана Міністерством екології та природних ресурсів України. В такий спосіб ми звертаємо увагу українців до катастрофічних наслідків війни на Сході країни та до непоправної шкоди, завданої природним ресурсам України. За цей період у понад сотні міст і сіл, навіть у прифронтовій зоні в Бахмуті та Авдіївці, були висаджені тисячі хвойних і фруктових Алей Миру. До акції приєдналися національні природні парки та заповідники, місцеві органи влади, представники Української православної церкви Київського патріархату, Духовне управління мусульман України, Міністерство освіти і науки України.