Держава Палау повністю заборонило сонцезахисні креми / фото pixabay.com

Республіка Палау стала першою в світі державою, яка запровадила повну заборону на ввезення і продаж більшості видів сонцезахисного крему з 2020 року.

Потрапляння цих компонентів косметичних засобів в океан призводить до загибелі коралів, пише BBC.

Обмеження стосуються сонцезахисних кремів, що містять десять компонентів. У їх числі оксибензон, октокрилен, октиноксат і парабени. Ці сполуки обмежують зростання молодих коралів і сприяють знебарвленню рифів.

Відео дня

Читайте такожВчені дізналися, чому Великий Бар'єрний риф втрачає яскраве забарвлення

Заборона набуде чинності з 1 січня 2020 року. Для підприємців її порушення загрожує штрафом в $1 тис., у туристів косметичний засіб будуть вилучати при в'їзді в країну.

Палау, розташоване в західній частині Тихого океану приблизно на півдорозі між Австралією і Японією, вважається одним з кращих в світі місць для дайвінгу, але уряд стурбований тим, що популярність острова дорого йому коштує.

Прес-секретар президента Томмі Ременгесау сказав, що майданчики для дайвінгу зазвичай приймають близько чотирьох човнів з туристами в годину, і через цю інтенсивність існують побоювання за долю рифів.

"Ми просто дивимося, що ми можемо зробити, щоб запобігти потраплянню забруднюючих речовин у навколишнє середовище", - додав він.