Українські школярі будуть рахувати пінгвінів / фото НАНЦ

Українських школярів залучили до дослідження Антарктики - відтепер вони будуть рахувати пінгвінів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

"У четвер, 1 листопада 2018 року, стартував проект по залученню школярів до наукових досліджень екології Антарктики. Його проводить Національний антарктичний науковий центр (НАНЦ) МОН спільно з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді МОН. Дослідження, в яких візьмуть участь школярі, – це частина міжнародної програми моніторингу і прогнозування стану екосистеми Південного океану і запасів антарктичного криля", – зазначили в МОН.

Відео дня

Читайте такожВ Антарктиді допитливі пінгвіни знайшли камеру та зробили селфі (відео)

У відомстві поінформували, що станція "Академік Вернадський" однією з перших приєдналася до цієї моніторингової програми, розробленої міжнародною Комісією з морських ресурсів Антарктики.

"Вже третій рік в околицях української станції 3 автоматичні камери знімають "сімейні фотоальбоми" пінгвінів. Накопичилося кілька тисяч знімків, що вимагають обробки і аналізу. Для цього науковці НАНЦ розробили спеціальну методику. По ній вихованці обласних еколого-натуралістичних центрів зможуть з допомогою вчителів обробити фотографії з камер", – йдеться в повідомленні.

У МОН наголосили, що українські школярі порахують кількість гнізд, початок і кінець гніздування, кількість відкладених яєць, пташенят, що вилупилися, і пташенят, які доросли до "підліткового" віку і покинули гніздо.

"Вся ця інформація буде зведена в єдину базу даних НАНЦ і статистично оброблена науковцями. Потім результати передадуть у Науковий комітет Комісії з морських живих ресурсів Антарктики", - зазначили в МОН.