Ілюстрація / REUTERS

В Австралії 22 жовтня починається міжнародна зустріч, учасники якої зосередяться на тому, як захистити морське життя в Південному океані й антарктичних водах.

Більш ніж 280 науковців, менеджерів із ресурсів й представників урядів із 24 країн зберуться в Гобарті на 37-ме щорічне засідання Комісії з охорони морських ресурсів Антарктиди.

Учасники розглянуть пропозиції про створення трьох нових морських природоохоронних територій у східній Антарктиці, в морі Веддела і на західному Антарктичному півострові.

Відео дня

Читайте такожВ Антарктиді допитливі пінгвіни знайшли камеру та зробили селфі (відео)

«Південний океан є домом для деяких найбільш незайманих значних морських екосистем у світі… Тут живе все: від гігантського кальмара до пінгвінів, тюленів і китів», – заявила виконавчий директор «Антарктичної і Південної коаліції» Клер Крістіан.

За її словами, морські природоохоронні території є ефективним способом захисту цих видів і їхніх екосистем. Крім того, вони підвищують стійкість до кліматичних змін додала Крістіан.

Науковці також проаналізують вплив змін клімату на морське життя в південних морях і вивчать ефективність заходів зі збереження й управління морськими екосистемами.