У мегаполісах залишається все менше місця для зелені. Архітектори знайшли вихід, створюючи сади просто на стінах та дахах будівлі. Далі - ТОП-5 найбільш вражаючих «зелених» споруд у світі.

1. Концертний зал ACROS.

Зал ACROS в японському місті Фукуока є справжнім зеленим оазисом. На 15-ти каскадних терасах ростуть близько 35 000 рослин.

2. Кубічний будинок в Австрії.

Цей будинок в Австрії спроектований у стилі «Вільне планування» - різні елементи поєднуються в одне ціле. Покриті зеленню бетонні куби практично повністю зливаються з навколишнім ландшафтом.

Читайте такожЕко-винаходи: новинки, покликані врятувати довкілля

3. "Verde 25", Турин (Італія).

А в італійському місті Турин багатоповерхівку перетворили на зелений сад. Зовнішній дизайн унікального будинку "Verde 25" включає 150 дерев. Рослини стали естетичним бар'єром, що захищає мешканців від шуму та забруднень міста.

4. Еко-будівлі Сингапуру.

Чи не найбільше «зелених» будівель у Сингапурі – це і бізнес-центри, і офіси, і готелі. Дуже яскраво виглядає «Лабораторія майбутніх міст», де якраз і народжуються проекти з озеленення мегаполісів. Кожен ярус будівлі має величезну терасу, повністю засаджену рослинами.

Читайте такожКиїв визнали "найзеленішим" мегаполісом Європи

5. "Вертикальний ліс", Мілан.

Та чи не найвідомішими у світі зеленими будинками є "Вертикальний ліс" у Мілані. На терасах двох веж ростуть близько 900 дерев, 5000 кущів та 11 тисяч газонів.