Міністр зазначив, що у поточному році буде зібрано близько 4 млрд грн. екологічного податку / УНІАН

Кошти, зібрані з підприємств у результаті справляння екологічного податку, сьогодні витрачаються неефективно. Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, виступаючи на прес-конференції 24 вересня, повідомляє "Мінпром".

"На жаль, поки ці кошти спрямовуються на що-небудь інше, а не на природоохоронні заходи", – сказав він.

Міністр зазначив, що у поточному році буде зібрано близько 4 млрд грн. екологічного податку, а в проекті держбюджету на 2019 рік передбачено його збільшення. При цьому 45% зібраних коштів залишається на місцях, але їх використання органами місцевого самоврядування також викликає запитання.

Відео дня

За словами О. Семерака, 2 млрд грн., які залишаються в загальному фонді бюджету, йдуть в Міністерство фінансів і розподіляються на різні цілі, в тому числі не мають відношення до екології.

"У цьому році Міністерством екології було заплановано 342 млн грн. (на природоохоронні заходи). А на боротьбу з шкідливим впливом річок, якщо не помиляюся, – 192 млн грн. Інші засоби були спрямовані на заходи, які дуже побічно відносяться до питань охорони навколишнього середовища", – підкреслив він.