У Криму почалося «опустелювання» / фото "Крым. Реалии"

Варто було Україні відключити воду на півночі окупованого Криму, відразу почали звинувачувати Україну ледве не в підготовці масових вбивств і терактів.

Як йдеться в сюжеті програми «Гроші» на телеканалі 1+1, Україна готова постачати воду до Криму, якщо в договір впишуть, що це українська територія.

На сумнозвісному заводі «Кримський титан» відразу після окупації почалося грубе порушення технології виробництва, зазначає колишній співробітник підприємства Олександр Ващенко. За його словами, протягом трьох років окупанти кидали гідролізну кислоту у кисловідстійник, через що він став «бомбою сповільненої дії», коли через спеку почав висихати.

Читайте такожУ МінТОТ розповіли про дві "пікові події" вночі на "Кримському титані"

Сухий оксид сірки здіймається у повітря та, контактуючи із водою, перетворюється на концентровану сірчану кислоту, яка виїдає залізо та легені, зазначається у сюжеті.

Крім того, українські хакери отримали у розпорядження свіжі акти перевірки «Кримського титану», згідно з якими підприємство працювало у режимі тотального порушення норм безпеки.

А тепер, щоб залити отруйне озеро, куди, в порушення всіх норм скидали кислоту, потрібно 30 мільйонів кубометрів води і правда у тому, що ані на «Титані», ані у захопленому Криму не знають, де брати воду.

Навіть на думку пропагандистів, хімічна катастрофа в Армянську – це лише початок. Ані «Кримський титан», ані «Кримська сода» – ще одне величезне підприємство поруч, – без джерела прісної води жодних перспектив не мають.

Без дніпровської води з материкової України земля Криму стає солоною. «Фактично, почався процес опустелювання», – відзначає фахівець з меліорації .