Красноперекопськ знаходиться в 20 км від Армянська / скріншот

Жителі окупованого Яни Капу (Красноперекопська), який знаходиться в 20 км від Армянську, де 23 серпня стався викид невідомої речовини, кажуть, що відчувають ті ж хвороби, що й жителі сусіднього міста.

Читайте такожУ окупантів були і є можливості заповнити водою кислотовідстійники в Криму – представник президента

Про це йдеться в матеріалі «Крим.Реалії».

«Ми відчуваємо і присмак у роті, і харчове отруєння. Нирки, печінка, внутрішні органи дають про себе знати», – розповіла мешканка Красноперекопська. Тим не менш, додає, що не боїться їсти овочі та фрукти зі своєї ділянки, а також з ринку. «Поки кислотних дощів не було – не боюся. Помили і їмо», – каже жінка.

За словами фармацевта, люди розбирають «абсолютно все, що є», – сорбенти, полісорб, вугілля і навіть найдорожчі препарати.

Одна з мешканок міста розповіла, що, коли подув вітер, «в горлі трохи дерло». При цьому діти продовжують ходити в дитсадки і школи.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня на півночі Криму стався викид отруйних хімікатів. В Армянську і Яни Капу (Красноперекопськ) металеві предмети покривалися іржею, з дерев опало листя, в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, на газонах іноді лежать мертві птахи.

Через забруднення повітря збільшилась кількість звернень жителів в медустанови, в аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов'язок.

За даними української розвідки, погіршення екологічної обстановки на півночі окупованого Криму відбулося в результаті попадання снарядів у відстійники хімічних відходів титанового і содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ.