Місцеві жителі змушені ходити в масках / фото RoksolanaToday&Крим

У мережі показали нові фотографії з кримського села Перекоп, постраждалого від хімічних викидів з кислотонакопичувача заводу «Кримський титан».

Фотографії на своїй сторінці в Twitter опублікувала блогер RoksolanaToday&Крим.

«Армянськ, с. Перекоп, на відстійнику цвіте і пахне кислотою», – йдеться у підписі до фотографій.

Відео дня
фото RoksolanaToday&Крим
фото RoksolanaToday&Крим

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня на півночі Криму стався викид отруйних хімікатів з кислотонакопичувача заводу «Кримський титан».

30 серпня кримські екологи та експерти дійшли висновку, що джерелом випаровування міг стати вміст кислотовідстійника заводу через спеку і відсутність води з Північно-Кримського каналу.

Читайте такожЕкологічна катастрофа в Криму: завод "Титан" продовжує працювати після викидів хімікатів (фото)

В Армянську і Яни Капу (Красноперекопськ) металеві предмети покриваються іржею, з дерев опало листя, в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, на газонах іноді лежать мертві птахи. Через забруднення повітря збільшилась кількість звернень жителів в медустанови, в аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов'язок.

Окупанти вирішили зупинити роботу заводу на два тижні, евакуювати дітей і жінок.

5 вересня прес-секретар Міноборони Олександр Мотузяник з посиланням на Головне управління розвідки заявив, що погіршення екологічної обстановки на півночі окупованого Криму відбулося в результаті попадання снарядів у відстійники хімічних відходів титанового і содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ.