Ілюстрація / REUTERS

Викид хімічних речовин на півночі Криму може повторитися, якщо на півострів повернеться спека.

Про це повідомив глава російської окупаційної адміністрації Криму Сергій Аксьонов на засіданні оперативного штабу щодо ситуації в Армянську.

Читайте такожІнформація про можливі випари з кислотного накопичувача на "Кримському титані" не підтвердилася – голова Херсонської ОДА

Відео дня

Він також стверджує, що вживаються усі необхідні заходи, щоб не допустити повторного викиду.

«Ми громадянам сказали, що рецидив викиду може бути у разі збільшення температури. Але сухі ділянки, які парять, активно засипаються», – заявив Аксьонов.

Голова так званого "управління Росспоживнагляду в Криму" Наталя Пеньковська підтвердила, що повтор ситуації можливий при підвищенні температури і якщо не вжити відповідних заходів.

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня на півночі Криму стався викид отруйних хімікатів з кислотонакопичувача заводу «Кримський титан».

30 серпня кримські екологи та експерти дійшли висновку, що джерелом випаровування міг стати вміст кислотовідстійника заводу через спеку і відсутність води з Північно-Кримського каналу.

В Армянську і Яни Капу (Красноперекопську) металеві предмети покриваються іржею, з дерев опало листя, в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, на газонах іноді лежать мертві птахи. Через забруднення повітря збільшилася кількість звернень жителів до медустанов, в аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов'язок.

Окупанти вирішили зупинити роботу заводу на два тижні, евакуювати дітей і жінок.

5 вересня речник Міноборони Олександр Мотузяник із посиланням на Головне управління розвідки заявив, що погіршення екологічної обстановки на півночі окупованого Криму відбулося в результаті потрапляння снарядів у відстійники хімічних відходів титанового і содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ.