Сьогодні РНБО зібралася на засідання / фото twitter.com/STsegolko

Екологічна катастрофа в окупованому Армянську сталася внаслідок тренувань російських військових.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко під час засідання РНБО.

Президент також запросив дітей з окупованого Армянська оздоровитися на Херсонщині і доручив уряду і прикордонникам забезпечити їхній приїзд.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня на півночі Криму стався викид отруйних хімікатів із кислотонакопичувача заводу «Кримський титан».

30 серпня кримські екологи та експерти дійшли висновку, що джерелом випаровування міг стати вміст кислотовідстійника заводу через спеку і відсутність води з Північно-Кримського каналу.

Читайте такожКримчани біжать: журналісти з'ясували, що відбувається у постраждалому від «хіматаки» окупованому Армянську

В Армянську і Яни Капу (Красноперекопську) металеві предмети покриваються іржею, з дерев опало листя, в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, на газонах іноді лежать мертві птахи. Через забруднення повітря збільшилася кількість звернень жителів до медустанов, в аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов'язок.

Окупанти вирішили зупинити роботу заводу на два тижні, евакуювати дітей і жінок.

Також на адмінкордоні з Кримом у Херсонській області прикордонники фіксують наявність токсичних речовин у повітрі. 4 вересня кілька прикордонників на адмінкордоні відчули погіршення стану здоров'я через хімічні викиди заводу.

5 вересня речник Міноборони Олександр Мотузяник із посиланням на Головне управління розвідки заявив, що погіршення екологічної обстановки на півночі окупованого Криму сталося в результаті потрапляння снарядів у відстійники хімічних відходів титанового і содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ.