Денісова прокоментувала інформацію про отруєння дітей / фото УНІАН

Інформація про отруєння дітей у Херсонській області внаслідок викидів хімікатів на заводі "Кримський титан" в окупованому Армянську на даний момент не підтверджується.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Поки ми маємо інформацію, яка не підтверджується, що це отруєння… Є ознаки, що в когось боліло горло, кон’юнктивіт, фарингіт, ларингіт. Але зараз, на цю хвилину, хімічне отруєння не підтверджується, і госпіталізація не відбувалась", - зазначила омбудсмен.

Відео дня

Також вона повідомила, що представники установ ООН поки що не відповіли на її звернення щодо ситуації з викидом хімікатів на півострові.

"На цю хвилину я ще не маю від них інформації", - сказала Денісова.

Читайте такожКримчани біжать: журналісти з'ясували, що відбувається у постраждалому від «хіматаки» окупованому Армянську

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що до Херсонської обласної лікарні госпіталізували 15 дітей з підозрою на отруєння хімічними викидами заводу "Кримський титан".

Як повідомляв УНІАН, у ніч на 24 серпня на півночі Криму стався викид отруйних хімікатів із кислотонакопичувача заводу «Кримський титан».

30 серпня кримські екологи та експерти дійшли висновку, що джерелом випаровування міг стати вміст кислотовідстійника заводу через спеку і відсутність води з Північно-Кримського каналу.

В Армянську і Яни Капу (Красноперекопську) металеві предмети покриваються іржею, з дерев опало листя, в повітрі стоїть стійкий запах кислоти, на газонах іноді лежать мертві птахи. Через забруднення повітря збільшилася кількість звернень жителів до медустанов, в аптеках утворився дефіцит сорбентів і марлевих пов'язок.

Окупанти вирішили зупинити роботу заводу на два тижні, евакуювати дітей і жінок.

Також на адмінкордоні з Кримом у Херсонській області прикордонники фіксують наявність токсичних речовин у повітрі. 4 вересня кілька прикордонників на адмінкордоні відчули погіршення стану здоров'я через хімічні викиди заводу.

5 вересня речник Міноборони Олександр Мотузяник із посиланням на Головне управління розвідки заявив, що погіршення екологічної обстановки на півночі окупованого Криму сталося в результаті потрапляння снарядів у відстійники хімічних відходів титанового і содового заводів під час військових навчань збройних сил РФ.