Найбільша кількість випадків виявлено між КПВВ «Каланчак» і КПВВ «Чаплинка» / Фото УНІАН

Військовослужбовці Держприкордонслужби України повідомили про виявлення шкідливих хімічних речовин в повітрі уздовж адміністративного кордону з анексованим Кримом.

Про це розповів помічник начальника Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби України Іван Шевцов, передають "Крим.Реалії"

«Працює моніторингова група Держприкордонслужби України зі спеціальними пристроями, детекторами. Вони роблять заміри цілодобово. За останні три дні у нас є випадки виявлення шкідливих токсичних речовин у повітрі уздовж адміністративного кордону. Найбільша кількість випадків виявлено між КПВВ «Каланчак» і КПВВ «Чаплинка», – розповів Шевцов.

Відео дня

Читайте такожЕвакуація дітей з окупованого Армянська: опубліковані фото та відео

Про результати дослідження і виявлення шкідливих речовин були проінформовані органи місцевого самоврядування, МНС, а також екологічні служби.

Як повідомляв УНІАН, в ніч з 23 на 24 серпня на півночі Криму стався викид невідомої речовини. Постраждали жителі Армянська і села Перекоп – в їх будинках і квартирах липкою вкрилися іржею металеві предмети, а на городах пропав урожай.

Жителі скаржаться на отруєний хімікатами повітря, а в соцмережах публікують фотографії, на яких видно, що в зоні лиха практично вимерла рослинність. Встановлено, що викид відбувся на окупованому заводі «Титан». Окупанти вирішили зупинити роботу заводу на два тижні. З Армянська евакуювали дітей.