Окупаційна влада прокоментувала ситуацію на півночі Криму / Ілюстрація REUTERS

Так званий віце-прем'єр окупованого Криму Ігор Михайличенко заявив, що причиною викидів шкідливої речовини на півночі Криму є спека та тривала відсутність опадів.

Читайте такожОкупований Севастополь заполонили полчища щурів: в Мережі показали шокуючі фото

«За попередніми даними досліджень, причиною випадання речовини є випаровування вмісту кислотонакопичувача, що використовується філією ТОВ «Титанові інвестиції». Випадінню речовини сприяло тривале підвищення температури атмосферного повітря, тривала відсутність опадів, а також зниження рівня води в кислотонакопичувачі», – цитують слова Михайличенка «Крим.Реалії».

Відео дня

За словами представника окупаційного уряду, розглядається питання притягнення керівництва підприємства до адміністративної відповідальності за недотримання екологічних вимог при поводженні з промисловими відходами.

Раніше повідомлялося про екологічну катастрофу на півночі Криму. На забруднення повітря сірчаною кислотою скаржилися жителі Армянська, Красноперекопська та Джанкоя.

У жителів фіксували схожі алергійні симптоми: нудота, печіння в носоглотці і неприродна спрага. Автомобілі, побутові прилади, меблі та дитячі майданчики взялися іржею або ж сіро-зеленим нальотом.