На київських пляжах купатись наразі не рекомендують / УНІАН

Якість води у водоймах на всіх 13 офіційних міських пляжах столиці наразі не відповідає санітарним вимогам.

Про це йдеться у повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби в м.Києві, посилаючись на проведені ДУ «Київський міський лабораторний центр МОЗ України» санітарно-мікробіологічні та санітарно-хімічні дослідження проб води в місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах столиці, де можливий відпочинок із купанням.

Читайте такожЖителів Києва налякали великі змії на пляжі (фото)

Відео дня

Так, вода є забрудненою на пляжах: «Дитячий», «Венеція», «Молодіжний», «Золотий», «Передмістна Слобідка», «Центральний», «Райдуга», «Тельбін», «Веселка», «Чорторий», «Галерний», «Пуща-Водиця», «Вербний».

Водночас зазначається, що проби води з питних фонтанчиків, що функціонують в зонах рекреації (пляжах) м. Києва, відібрані на пляжі «Золотий», «Молодіжний», «Венеція», «Веселка», «Дитячий» відповідають вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

«Шановні кияни та гості столиці, зверніть увагу щодо можливості користування пляжами «Дитячий», «Венеція», «Молодіжний», «Золотий», «Передмістна Слобідка», «Центральний», «Райдуга», «Тельбін», «Веселка», «Чорторий», «Галерний», «Пуща Водиця» та «Вербний» виключно як зонами відпочинку без купання до покращення показників якості води у водоймах», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН у липні, 114 українських пляжів та рекреаційних зон в Україні не рекомендовані для купання, оскільки в них зафіксоване мікробне забруднення - лактопозитивні кишкові палички.