Косатка-мати пропливла більше тисячі кілометрів з трупом свого дитинчати / Newsweek

Косатка на прізвисько J35 пропливла більше тисячі кілометрів за більш ніж два тижні, впродовж яких вона штовхала мертве тіло свого новонародженого малюка в акваторії поблизу півострова Олімпік у штаті Вашингтон, США.

Самка косатки штовхала тіло мертвого дитинчати кожен раз, коли воно починало тонути. Біологи стривожені таким «туром скорботи». Адже це може підірвати здоров’я самої невтішної матері, пише Newsweek.

Читайте такожКит-самогубець викинувся на берег в Аргентині (фото, відео)

Відео дня

«Я дуже стривожена за здоров’я і психічний стан J35. Навіть якщо її родичі будуть її підтримувати і ділитися з нею рибою, вона може все одно не отримати необхідну кількість поживи, щоб відновити масу тіла після виснажливої вагітності і тижнів скорботи», - сказала вчений з Університету Вашингтона Дебра Гіліс.

За словами директора Центру дослідження китів Кена Балкомба, поведінка невтішної косатки дивне. Однак, більше дивує не так те, що вона пхає труп свого дитинчати, як те, як довго вона це робить. Печальна історія J35 вказує на більшу проблему для косаток в регіоні. За словами Балкомба, їхнє виживання залежить від виду лососів під назвою чавича. Але популяція цих риб різко скоротилася в акваторії.

Читайте такожУченим вдалося відзняти розправу двох косаток над дельфіном (відео)

«Ми вже давно вказували на те, що рибоїдні косатки все більше худнуть. І смертність серед них зростає. Це дитинча народилося не життєздатним, тому що матері не вистачило їжі», - пояснив експерт.

Втім, попри всі побоювання за життя J35, косатка зрештою покинула тіло мертвого дитинчати, коли воно почало розкладатися. Зараз, як повідомляє Fox News, вона повернулася до нормального життя і полює сама.